%d0%bc%d0%bc%d0%be137Wat weten we over de geheimzinnige motorrijder die halsbrekende toeren uithaalt op een motor en zich met extreme snelheden verplaatst op de Europese wegen? Met andere woorden: wie is Ghost Rider?

Over de identiteit van Ghost Rider weten we, eerlijk gezegd, niet veel. De snelheidsduivel is wellicht een Zweedse motorrijder, er wordt weleens gefluisterd dat Ghost Rider de voormalige Zweedse racer PatrikFurstenhoff is, maar hierover bestaat geen uitsluitsel. Wat we wel kunnen vertellen is dat de waaghals niet alleen van snelheid houdt, maar hier ook graag mee pronkt. Sinds 2002 bracht Ghost Rider immers zes films uit waarin zijn gevaarlijke manoeuvres en topsnelheden te bewonderen zijn.

Ghost Rider beschermt zijn identiteit steeds goed door middel van donkere, lederen kledij en een zwarte helm met een donker glas. In de films komen we wel te weten dat de stuntman een voorliefde heeft voor de motoren van het Japanse merk Suzuki. Hij rijdt in de video’s met een Suzuki GSX-R1000 en een GSX-R1300, ofwel een Suzuki Hayabusa. De motoren werden steeds geoptimaliseerd met allerlei technische snufjes. Ghost Rider verplaatst zich voornamelijk op een motor, maar in de films verschijnt hij eveneens in verschillende auto’s, op de fiets of bestuurt hij zelfs een sneeuwruimer.

%d0%bc%d0%bc%d0%be138De zes films omvatten de avonturen van Ghost Rider waarin hij extreme snelheden neerzet, gewaagde manoeuvres uitvoert of wordt achtervolgd door de politie. De eerste film speelt zich af in Zweden waar de motorrijder een afstand van 68 kilometer aflegt in iets minder dan vijftien minuten. Hij herhaalt het traject in de tweede episode, maar nu tijdens het spitsuur. Hoewel het verkeer een last zou moeten zijn, is het verschil tussen beide ritten slechts twee seconden. In de volgende films trekt Ghost Rider onder andere naar Nederland en Frankrijk. Ghost Rider verzamelde doorheen de jaren heel wat fans die gretig uitkijken naar zijn nieuwste stunt.