Indien je als motorrijder wil deelnemen aan een race is degelijke bescherming, waaronder een helm, essentieel. Je koopt als coureur het beste een model dat perfect past, om afleiding tijdens het racen te vermijden. Er zijn enkele factoren om aandacht aan te schenken bij de zoektocht naar een geschikte racehelm. Een licht en aerodynamisch model is beter wanneer je op een hoge snelheid rijdt, terwijl het krachtige materiaal een fataal ongeval kan vermijden. Vergeet ook niet te letten op de ventilatie van je helm. Bij een lange en zware wedstrijd heb je hier wellicht nood aan.

5. Het nieuwe model van Schubert is stil, koel en geschikt voor alle snelheden.

%d0%bc%d0%bc%d0%be151De Schubert SR2 is het nog stillere, meer aerodynamische en lichtere broertje van het eerder uitgebrachte SR1 model. De helm kwam tot stand na verscheidene tests in de windtunnel van het merk. Om het model geschikt te maken voor alle racers, werd de hulp ingeroepen van Formule 1-coureurs. Met een optische klasse 1 is het vizier optimaal voor alle weersomstandigheden en wegsituaties. Daarnaast werd er gewerkt aan de ventilatie en stabiliteit van de helm. Dit zorgt voor minder ruis tijdens het rijden en meer weerstand tegen hoge windsnelheden. De voering bestaat uit de stof Coolmax, een textielsoort ontworpen door Schubert die zorgt voor koele temperaturen in de helm.

4. HJC RPHA-11 – Een nieuw model van de populaire HJC helmen.

De vorige series van HJC kenden steeds een grote populariteit onder motorrijders. Dit zal wellicht niet anders zijn bij het nieuwe model, de RPHA-11 helm, die op vele punten geoptimaliseerd werd. Vanwege de combinatie van aramide, carbon en glasvezel is de helm niet alleen licht, maar ook minder belastend voor de nek van de drager. Daarnaast werd de binnenkant van de helm uitgebreid voor personen met een bril en het plaatsen van speakers. Om volledige stabiliteit van de helm te garanderen koos HJC voor een topspoiler.

3. Het extreme veiligheidsgevoel in de AGV Pista GP

%d0%bc%d0%bc%d0%be152De AGV Pista GP is een absolute topper tussen de racehelmen. Het merk gaat immers omgekeerd te werk en start bij de pasvorm van het hoofd van de rijder. Het ontwerpproces loopt bijgevolg van binnen naar buiten wat zorgt voor een comfortabele pasvorm en een enorm veilige helm.

2. SharkRace-R Pro – Ontworpen voor en door motorracers

De naam van het model verklapt het al, de SharkRace-R Pro is de perfecte helm om als professionele racer deel te nemen aan een wedstrijd. Bij het ontwerp werd de hulp ingeroepen van de coureurs om het model zo licht, stabiel en comfortabel mogelijk te maken. Bijgevolg is het materiaal vervaardigd uit een combinatie van carbon en aramide en kreeg de helm een dubbele spoiler. De SharkRace-R Pro behaalde de hoogste score in de veiligheidstest van het merk.

1. De absolute top met Shoei X-SPIRIT III

%d0%bc%d0%bc%d0%be153Shoei staat bekend als één van de beste leveranciers van racehelmen. Dit bewijst het merk opnieuw met de X-Spirit III, een uiterst geschikte helm voor wedstrijdrijders. Bij het nieuwe model werd de ventilatie nogmaals verbeterd, voegden Shoei verwisselbare spoilers toe en de aerodynamiek geoptimaliseerd. Met deze helm ben je als motorrijders verzekerd van de hoogste veiligheid en het beste comfort.