We verzamelden in het volgende artikel wat volgens ons op dit moment de hipste 125cc racemotoren zijn. De motoren staan opgesomd in een top 7 en werden telkens voorzien van een woordje uitleg. Ben je op zoek naar een leuk 125cc model? Neem dan zeker een kijkje in de lijst.

7. Een gestroomlijnd model met een sportief kantje: de Derbi GPR125

%d0%bc%d0%bc%d0%be145De Derbi GPR125 kreeg een spectaculair uiterlijk waarmee de motor niet hoeft onder te doen voor zwaardere racemodellen. De technische onderdelen van de Derbi dragen ook bij aan het sportieve gevoel. Een degelijke tweetaktmotor en stevige remmen geven je de kans om met de Derbi door de bochten te scheuren.

6. CagivaRaptor 125 – Een 125cc met een retro toets

Je kan de CagivaRaptor vergelijken met een ander model van het merk, de CagivaMito, maar dan gestript van enig omhulsel. Dit geeft de Raptor een meer retro uiterlijk. De opvallende, chrome uitlaat draagt eveneens bij aan het retro gevoel van de motor.

5. Aprilia SX125 – De ideale motor voor sportieve, jonge rijders

%d0%bc%d0%bc%d0%be146Ga je graag racen op verschillende soorten terrein? Dan is de Aprilia SX125 een goede keuze. Een krachtig veersysteem en stevig frame maken de motor immers geschikt voor ruwe ondergronden. Bovendien werd het SX125 model voorzien van specifieke banden voor maximale grip op elk terrein.

4. Honda CB125F – Betaalbaar, sportief en comfortabel

De Honda CB125F groeide de laatste jaren uit tot het meest verkochte model van het merk. Honda heeft dit voornamelijk te danken aan de betaalbaarheid van de motor, het aangepaste en meer sportieve uiterlijk van het model en de comfortabele zitpositie. Bij de productie werden de voetstanden iets meer opgeschoven naar de voorkant van het voertuig. Dit maakt de motor eveneens geschikt voor grotere bestuurders.

3. CagivaMito SP525 – Perfect om je motorcarrière mee te startez

%d0%bc%d0%bc%d0%be147De CagivaMito is de perfecte motor voor beginnende rijders. Het is een gemakkelijk model voorzien van zes versnellingen en een tweetaktmotor. Massimo Tamburini ontwierp het uiterlijk van de CagivaMito. De Italiaan was eveneens verantwoordelijk voor het ontwerp van de Ducati 916, wat het model een interessante en sportieve look geeft.

2. De retro look van de Suzuki RV125 Van Van

Hou je van een rustige trip langs de kust of doorheen je favoriete stad? Dan is de Suzuki RV125 Van Van wellicht iets voor jou. Het model bezit geen al te krachtige motor en is bijgevolg niet geschikt om te rijden op de weg. Het comfortabele zitvlak en gemakkelijke bagagerek maken van de motor echter het ultieme model om op je dooie gemak rond te cruisen. Bovendien kan je pronken met de retro look van je motor, gebaseerd op de originele RV125 uit de jaren zeventig.

1. Yamaha YZF-R125 –

%d0%bc%d0%bc%d0%be148De Yamaha YZF-R125 deelt hetzelfde DNA als de racemodellen van het merk. De 125cc werd immers gebaseerd op de legendarische en enorm capabele R-serie van Yamaha. Het model is iets hoger dan de meeste 125cc motoren en bijgevolg geschikt voor grote bestuurders. Zowel de velgen als de remmen zijn vervaardigd uit lichtgewicht aluminium. Daarnaast is het model uitgerust met een viertaktmotor en een krachtige upside-down voorvork. Het uiterlijk en de motor van de Yamaha geven je het gevoel dat je klaar bent om te starten op het circuit.