%d0%bc%d0%bc%d0%be150Als motorrijder moet je steeds op zoek gaan naar degelijke kledij. Niet alleen ter bescherming bij een val, ook om zonder problemen te rijden in de warmte, de regen of bij winterse temperaturen. Wil je graag goede motorkleding aanschaffen, maar is je budget niet al te groot? Wij sommen enkele betaalbare alternatieven voor je op. Vergeet echter niet, de kwaliteit van een motoroutfit is het belangrijkste aspect. Veiligheid en bescherming van de kleding mogen niet ingeruild worden voor goedkopere, minder goede versies.

Alpinestars

In 1963 kwam in een klein Italiaans dorpje Asolo het Alpinestars tot stand. Sante Mazzarolo was het brein achter de oprichting van het merk en focuste in het begin alleen op het vervaardigen van de perfecte laarzen. De Asolo laarzen werden wereldbekend en inmiddels vervaardigt het bedrijf ook kleding voor motorrijders. Daarnaast kunnen ook wielrenners of autocoureurs terecht bij Asolo. De kleding en schoenen van het merk combineren de flair van de jaren zestig met de Italiaanse esthetiek. Voor een veilig, betaalbaar en vooral prachtig paar laarzen, is Alpinestart de geschikte leverancier.

Dianese

%d0%bc%d0%bc%d0%be149Dianese werd in het jaar 1972 opgericht door Lino Dianese, een Italiaanse motorrijder. Hij baseerde de ontwerpen van de motorkledij op harnassen uit de middeleeuwen. In combinatie met de correcte technologie creëerde Dianese veilige kleding voor motorrijders. Het merk verkoopt zowel duurdere kledingstukken als betaalbare outfits. We sommen vervolgens enkele belangrijke aspecten van het Italiaanse bedrijf op.

  • De kleding moest volgens Dianese niet alleen een beschermende waarde hebben, maar ook comfortabel zitten.
  • Dianese produceert kleding voor verschillende types van motorrijders. Zowel professionele racers, bestuurders van een scooter als alledaagse motorrijders kunnen terecht bij het merk.
  • De drie belangrijkste pijlers van het merk zijn onderzoek, competitie en ontwikkeling.
  • Dianese wordt gezien als de uitvinder van rugbeschermers.
  • Het merk verspreidde als eerste bedrijf dat motorkleding produceert het idee om het hele lichaam van rijders te beschermen. Dit wordt ook wel eens beschreven als de ‘head-to-toe’ bescherming.

Hein Gericke

Hein Gericke bestaat al meer dan veertig jaar en werd in de jaren zeventig opgericht door een Duitser die zijn naam gaf aan het bedrijf. Gericke wilde bij het openen van zijn winkel alleen motorkleding aanbieden, niet produceren. Door de jaren heenevolueerde het bedrijf en ondertussen brengt Hein Gericke ook eigen kledij op de markt. Het bedrijf is enorm populair en heeft overal ter wereld afdelingen en winkels. Vele motorrijders brengen graag een bezoek aan één van de winkels vanwege de betaalbaarheid en kwaliteit van het aanbod. Goedkope merken, een ruim aanbod en degelijke kledij zijn de belangrijkste pijlers van Hein Gericke.

Merlin Bike Gear

Merlin Bike Gear is een Brits bedrijf dat kwaliteitsvolle motorkledij produceert. Het merk is vastberaden om degelijke kleding op de markt te brengen, tegen een betaalbare prijs. Merlin werkte in het verleden samen met zowel amateuristische als professionele rijders om voor elke situatie de geschikte kledij aan te kunnen bieden. Het bedrijf streeft bovendien naar een goede relatie met de klanten om het koopproces een stuk eenvoudiger te laten verlopen. Voor de perfecte pasvorm van je kledij kan je zeker aankloppen bij Merlin.